Storebror ser dig – Har du koll på integritetsinställningarna?
- apr
- 30
Hur företagsjättar som Apple, Google, Facebook och Twitter använder information om dig är en fråga som är ständigt aktuell. Med all rätt – som användare bör man känna till hur ens data behandlas. Knappast är det heller så att gemene man lusläser avtalen innan man registrerar sig för någon tjänst. Avtalen tycks mest finnas där för att scrollas förbi, så att man kan trycka på ”I Agree”.
Å ena sidan finns de som menar att det spelar ingen roll, jag har inget att dölja. Å andra sidan finns de som kanske mer av principiella skäl motsätter sig spårning av olika slag. Oavsett vilket läger man tillhör är det bra att känna till hur man spåras, och hur man uppdaterar inställningarna så att de passar ens preferenser. Statistiken talar trots allt sitt tydliga språk: 60 procent av svenskarna ställer sig negativa till att företag samlar in data om internetvanor (2015).
Facebook i hetluften
Det var inte särskilt länge sedan som Mark Zuckerberg fick vittna inför kongressen i USA. Anledningen till detta var att ett analysföretag, Cambridge Analytica, hade hämtat information om 50 miljoner Facebook-användare utan deras, eller någon utomståendes, kännedom.
Senatorn Dick Durbin frågade Zuckerberg om han själv skulle vara bekväm med att dela med sig av vilket hotell han bodde på kvällen innan. Svaret löd ”Nej” och ”Jag anser att alla ska ha kontroll över hur information om dem används”.
Efter skandalen har Facebook uppdaterat sin integritetspolicy – men när kommer nästa skandal, och i vilken omfattning? Det är inte bara Facebook som sitter på stora mängder information, utan däribland även Google, Apple och troligtvis en rad andra företag.
Det har också gått ett ihärdigt rykte om att Facebook bokstavligen lyssnar på och spelar in dig. Under vittnesmålet fick Zuckerberg frågan rakt ut, varpå han nekar och kallar det för en ”konspiration”. Ryktet, som är väl utbrett, menar kort och gott på att Facebook missbrukar det faktum att du godkänt mikrofonåtkomst för Messenger-appen, genom att hämta information om dig. Det kan till exempel handla om ord du säger, om tv-program du tittar på eller musik du lyssnar på.
Zuckerbergs avfärdande av frågan är inte särskilt mycket värt enligt många, eftersom han inte avlade ed innan vittnesmålet. Skeptiker trycker på att avsaknaden av eden praktiskt taget gör att han kan komma undan med att ljuga senatorerna rakt upp i ansiktet. Det här slås dock ned av senatorn Dianne Feinstein, som säger att det alltid är ett brott att ljuga inför kongressen. I fallet om Facebook kokar det nog ned till huruvida man litar på företaget, och Zuckerberg, eller inte.
Fenomenet i sig berör dock många. Även om Facebook talar sanning här, väcker det tankar om att andra, kanske mindre nogräknade företag, kan göra samma sak. Det väcker också frågan kring vilka konsekvenser som kan uppenbara sig om informationen hamnar i fel händer.
Så stärker du din integritet på din iPhone
Det finns ganska enkla åtgärder man kan vidta för att stärka sin integritet. Som du kan utröna av texten ovan finns det knappast hållbara bevis för att du lyssnas av eller spelas in (åtminstone inte av Facebook). Snarare är inställningarna nedan något som kan göras för den som vill vara på den säkra sidan, eller som motsätter sig spårning av principiella skäl.
Kolla vilka appar som använder mikrofonen
Det här är enkelt: gå bara in på Inställningar > Integritetsskydd > Mikrofon. Här ser du vilka appar som kan använda sig av din mikrofon. För undertecknad är det enbart mikrofoner som rimligen kan behöva mikrofonen som finns uppradade här. Givetvis kan man argumentera för att mikrofonen kan missbrukas ändå, trots att det tycks finnas legitima skäl för att appen ska behöva tillgång till den.
Blockera trackers
Trackers används av reklamnätverk för att mäta hur väl deras annonser presterar. För att mäta detta behöver man samla in viss information om användarna. På iPhone kan du relativt enkelt blockera dessa med appen 1Blocker. Läs mer om 1Blocker och hur du gör här. Ett annat alternativ är att använda appen DuckDuckGo Privacy Browser, som också blockerar trackers (läs mer om den lite längre ned).
Det är dock inte bara i webbläsaren som adtracking används. Även när du spelar spel eller använder andra appar med reklam i, kan tracking användas. För att stänga av det här på appnivå går du in i Inställningar > Reklam och aktiverar reglaget Begränsa spårning.
Byt sökmotor
Google är världens största sökmotor av en anledning – de är helt enkelt duktiga på att ge användarna relevanta sökresultat. Den som är särskilt mån om sin integritet kanske dock redan har bytt sökmotor till en som inte spårar dig. Här kan till exempel Duck Duck Go nämnas, som Apple införde stöd för i Safari redan under 2014.
Byt webbläsare
Även webbläsare kan samla in information om dig (angående detta har i synnerhet Google Chrome varit ifrågasatt). Här kan återigen Duck Duck Go och deras Privacy Browser rekommenderas som ett mer anonymt alternativ. Surfar du i den undviker du adtrackers, och din information skyddas ytterligare genom att hemsidor du besöker tvingas till en krypterad anslutning. Det här gör att externa parter, så som din internetleverantör till exempel, inte kan se vad du gör.
Granska vilka appar som har tillgång till dina platser
Många appar kräver tillgång till platstjänster för att fungera ordentligt. Genom att gå in på Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster ser du vilka program som använder dina platsdata. Går du in här ser du troligtvis en ganska lång lista med appar, med inställningar som varierar mellan Aldrig, Vid användning och Alltid. För den försiktige kan det finnas skäl att granska de appar som Alltid samlar på sig information om var du befinner dig.
En populär app som gör detta är Google Maps. När du trycker på appen efter att ha gått in på Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster, ges en förklaring direkt under alternativen. Förklaringen lyder:
”Välj Tillåt alltid för att få vägbeskrivningar, uppdateringar i realtid om trafik och kollektivtrafik och för att visa platser i närheten”.
Det framgår inte exakt varför detta inte fungerar om man markerar att Google Maps endast har tillgång till platsinfo när appen används. Troligen är det för att realtidsuppdateringarna kring trafikläget helt enkelt inte får ett särskilt stort underlag att göra uppskattningar på, ifall majoriteten av användarna inte har platstjänster konstant påslaget.
Det kan tilläggas att Google tidigare har erkänt att man samlat på sig platsinfo om användare i smyg, trots att platstjänster varit avslaget. Det här gällde dock endast Androidtelefoner.
Mer fysiska tips för att skydda din information
Tipsen ovan behandlar hur du kan skydda dig mot trackers och insamlandet av personlig information. Det kan dock även finnas ett behov av att skydda telefonen mot tjuvar eller nyfikna personer i ens närhet. Är du mån om att hålla information på telefonen hemlig kan du vidta följande åtgärder:
- Ha en sexsiffrig lösenkod
Det är idag standard att man har en sexsiffrig lösenkod, snarare än en fyrsiffrig, som var standard förut. Om du har gjort valet att ha en fyrsiffrig kod (vilket fortfarande är möjligt), kan ett alternativ vara att byta tillbaka till den sexsiffriga. Det här gör du genom att gå in i Inställningar > Touch ID och lösenkod > Ändra lösenkod. När du ombeds att ange din nya lösenkod trycker du på Lösenkodsalternativ.
Här får du alternativen Alfanumerisk kod, Numerisk kod och 4-siffrig kod. Om du inte trycker på ett alternativ ombeds du att slå in en sexsiffrig kod. Vill du vara extra säker kan du välja Alfanumerisk kod, ett alternativ som ger dig tangentbordets samtliga tecken att välja mellan.
Så gör du: Inställningar > Touch ID och lösenkod > Ändra lösenkod
2. Aktivera Radera Data
Radera data är en funktion som främst ska skydda din information mot tjuvar. När läget är aktiverat raderas all data på iPhone efter 10 misslyckade försök att ange lösenkoden. Har man läget aktiverat bör man nog vara försiktig med att låta småbarnen leka med telefonen. Vidare bör man hålla huvudet kallt om man har glömt bort lösenkoden men snabbt måste in i telefonen.
Så gör du: Inställningar > Touch ID och lösenkod > Radera data (scrolla längst ned)
3. Anpassa dina notiser
För dig som låter mobilen ligga framme på kontoret kan det vara läge att anpassa notiserna för lite mer känsliga appar. Privata SMS och meddelanden i andra appar (inledningen på dem åtminstone) är som standard synliga för vem som helst, eftersom de visas även när skärmen är låst. För appar som till exempel Meddelanden och Facebook Messenger är det populärt att visa notiser på låst skärm, men inte med en förhandsvisning av meddelandet inkluderat.
Så gör du: Inställningar > Notiser > Välj app > Visa förhandsvisningar
Är det verkligen så farligt?
Har du vidtagit flera av åtgärderna ovan? I sådana fall har du stärkt din integritet betydligt. Dock är det viktigt att komma ihåg att spårning inte nödvändigtvis behöver vara av ondo. När du till exempel aktiverar Begränsad Spårning på appnivå, innebär det inte att du kommer att se färre annonser. Mest troligt innebär det snarare att du ser lika mycket reklam – men att den är mindre relevant just för dig.
Många av de stora tjänster som är ”gratis” förlitar sig finansiellt på annonsering. Det som gjort dessa tjänster (Facebook, Google till exempel) till mycket attraktiva platser att marknadsföra sig på är inte bara det stora antalet besökare – utan också möjligheten för annonsörer att ringa in en distinkt målgrupp.
Med det givetvis inte sagt att annonsering är omöjlig utan personlig information, men det gör den potentiellt mer lönsam för såväl reklamplattformar som enskilda annonsörer. Även DuckDuckGo som inte spårar dig, tillåter annonser. Troligtvis är de dock inte lika relevanta för besökaren och därmed heller inte lika lönsamma för annonsören.
Informationen om dig används också för att förbättra tjänsterna och din enskilda användarupplevelse. Som nämnt lite högre upp finns det en anledning till Googles popularitet som sökmotor. De relevanta resultaten möjliggörs till viss del av spårning. Troligtvis är det här en faktor till att DuckDuckGo inte är större än de är, eftersom det – utan någon form av spårning – blir svårt att ge användarna lika relevanta resultat.
”Ingenting är gratis”, brukar man säga. Tjänster som Facebook och Google må vara utan avgift, men vissa skulle påstå att du som använder dem kan anses vara en del av produkten. Hur högt pris det här är att betala råder det delade meningar om – men de flesta är nog överens om att informationen inte bör hamna i orätta händer, eller användas på ett sätt som kränker integriteten hos – vad som har kommit att bli – ett enormt antal människor.
Tre betydande integritetsskandaler
- Google hackar Apple, 2012. Google anklagas för att ha ”lurat” Safari till att tillåta spårning av Apple-användare. Efter att ha blivit konfronterade av The Wall Street Journal, upphörde IT-jätten med spårningen. Mer specifikt hittade Google ett sätt att lägga cookies på Safaris användare – även när cookies var inställt att blockeras. Detta enligt reportrar på WSJ. Läs Googles förklaring här.
- Facebook och Cambridge Analytica, 2018. Det är med anledning av den här skandalen som Mark Zuckerberg fick vittna inför kongressen. Efter att en användare gjort en undersökning, hämtade Cambridge Analytica – i smyg – information om honom och hundratals vänner. Informationen hamnade i en databas, som så småningom skulle komma att innehålla liknande information om ytterligare tiotals miljoner användare.
- Smarta prylar blir spionprylar, 2017. Våren 2017 släppte Wikileaks ett dokument som hävdar att CIA (amerikanska underrättelsetjänsten) kan spionera på medborgare genom smartphones, bilar och smarta Tv-apparater. Här hävdades iPhones vara särskilt utsatta, eftersom man enligt Wikileaks tagit fram en programvara som kan kontrollera – och stjäla information – från just iPhones.
Inlägget Storebror ser dig – Har du koll på integritetsinställningarna? dök först upp på iPhoneGuiden.se.
Senaste inläggen
- Apple tvingas dra tillbaka avancerat dataskydd i Storbritannien
- Apples C1 – deras första egenutvecklade modem
- Apple: ’Severance’ nu mer populär än ’Ted Lasso’
- Iphone 15 Pro får Visual Intelligence i en kommande IOS-uppdatering
- Iphone 16e har inte samma chipp som Iphone 16
Senaste kommentarer
Arkiv
- februari 2025
- januari 2025
- september 2024
- augusti 2024
- juli 2024
- juni 2024
- maj 2024
- april 2024
- mars 2024
- februari 2024
- januari 2024
- december 2023
- november 2023
- oktober 2023
- september 2023
- augusti 2023
- juli 2023
- juni 2023
- maj 2023
- april 2023
- mars 2023
- februari 2023
- januari 2023
- december 2022
- november 2022
- oktober 2022
- september 2022
- augusti 2022
- juli 2022
- juni 2022
- maj 2022
- april 2022
- mars 2022
- februari 2022
- april 2021
- mars 2021
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augusti 2020
- juli 2020
- juni 2020
- maj 2020
- april 2020
- mars 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augusti 2019
- juli 2019
- juni 2019
- maj 2019
- april 2019
- mars 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augusti 2018
- juli 2018
- juni 2018
- maj 2018
- april 2018
- mars 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augusti 2017
- juli 2017
- juni 2017
- maj 2017
- april 2017
- mars 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- november 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augusti 2016
- juli 2016
- juni 2016
- maj 2016
- april 2016
- mars 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augusti 2015
- juli 2015
- juni 2015
- maj 2015
- april 2015
- mars 2015
- februari 2015
- januari 2015
- december 2014
- november 2014
- oktober 2014
- september 2014
- augusti 2014
- juli 2014
- juni 2014
- maj 2014
- april 2014
- mars 2014
- februari 2014
- januari 2014
Kategorier
- –> Publicera på PFA löp
- (PRODUCT) RED
- 2015
- 25PP
- 2nd gen
- 32gb
- 3D Touch
- 3D-kamera
- 4k
- 64gb
- 9to5mac
- A10
- A9X
- Aaron Sorkin
- Accessories
- adapter
- AirPlay
- AirPods
- Aktiv
- Aktivitetsarmband
- Aktuellt
- Alfred
- Allmänt
- AMOLED
- Android Wear
- Angela Ahrendts
- Ångerätt
- Animal Crossing
- Animal Crossing New Horizons
- announcements
- Ansiktsigenkänning
- app
- App Store
- Appar
- Apple
- Apple Beta Software Program
- Apple Book
- Apple CarPlay
- Apple Event
- Apple iMac
- Apple Inc
- Apple Inc, Consumer Electronics, iCloud, iOS, iPhone, Mac, Mobile, Personal Software, Security Software and Services
- Apple Inc, iCloud
- Apple Inc, iOS
- Apple Inc, Mobile Apps
- Apple Inc, Monitors
- Apple Mac Mini
- Apple Macbook
- Apple MacBook Air
- Apple MacBook Pro
- Apple Macos
- Apple Maps
- Apple Music
- Apple Music Festival
- Apple Music Radio
- Apple Offer
- Apple Online Store
- Apple Park
- Apple Pay
- Apple Pencil
- Apple Podcast
- Apple Store
- Apple Store 3.3
- Apple TV
- apple tv 4
- Apple TV 4K
- Apple Watch
- Apple Watch 2
- Apple Watch 8
- Apple Watch 9
- Apple Watch Apps
- Apple Watch SE
- Apple Watch Series 2
- Apple Watch Sport
- Apple Watch Ultra
- Apple Watch, Headphones
- Apple Watch, iPhone
- AppleCare
- AppleTV
- Application
- Applications
- Apps
- AppStore
- Apptillägg
- Apptips
- AppTV
- April
- Arbetsminne
- armband
- Art Apps
- Återköp
- återvinning
- Åtgärdsalternativ
- atvflash
- Audio Apps
- Augmented REality
- Back-to-school
- Bakgrundsbilder
- BankId
- Barn
- Batteri
- batteriskal
- batteritid
- Beats
- Beats 1
- Beats Solo 2 Wireless
- Beats Solo2
- Bebis
- Beginner Tips
- Belkin
- Bendgate
- beta
- Beta 3
- betaversion
- betaversioner
- bilddagboken.se
- bilder
- bilhållare
- billboard
- Bioteknik
- Blendtec
- Bloomberg
- Bloons TD 5
- Bluelounge
- Bluetooth
- Böj
- Booking.com
- Borderlinx
- bose
- bugg
- Buggar
- Buggfixar
- Butik
- C More
- Calc 2M
- Camera
- Camera Apps
- Campus 2
- Canal Digital
- Carpool Karaoke
- Caseual
- Catalyst
- CES 2015
- Chassit
- Chip
- Chrome Remote Desktop
- Chromecast
- citrix
- clic 360
- CNBC
- Computer Accessories
- Computer Accessories, Laptop Accessories
- Connect
- Cydia
- Dagens app
- Dagens tips
- Damm
- Danny Boyle
- Data
- datamängd
- Datorer
- Datortillbehör
- Datum
- Defense
- Dekaler
- Designed by Apple in California
- Developer
- Development
- Digital Inn
- Digital Touch
- Digitalbox
- DigiTimes
- Direkt
- Discover
- display
- DisplayMate
- Dive
- Docka
- Dräger 3000
- Dropbox
- Droples
- DxOMark
- E-post
- earpod
- EarPods
- Earth Day
- Eddie Cue
- eddy cue
- Educational Apps
- Ekonomi
- Ekonomi/Bransch
- El Capitan
- Elements
- ElevationLab
- Elgato Eve
- Elgato Eve Energy
- EM 2016
- Emoji
- emojis
- emoticons
- Enligt
- Entertainment Apps
- EU
- event
- Eventrykten
- EverythingApplePro
- Faceshift
- facetime
- Fäste
- Featured
- Features
- Feng
- Film / Tv-serier
- Filmer
- Filstorlek
- Finance Apps
- Finder For AirPods
- Finland
- FireCore
- Fitbit
- Fitness Accessories
- Fjärrstyr
- Flurry
- Födelsedag
- fodral
- Förboka
- Force Touch
- förhandsboka
- Första intryck
- Forumtipset
- foto
- FoU (Forskning och Utveckling)
- Fource Touch
- Foxconn
- FPS Games
- Framtid
- Fre Power
- Frontpage
- Fullt
- Funktioner
- Fuse Chicken
- Fyra
- Gadgets
- Gagatsvart
- Gamereactor
- Games
- Gaming
- Gaming Chairs
- Gästkrönika
- General
- Gigaset
- Gitarr
- Glas
- GM
- Google Maps
- Google Now
- gratis
- grattis
- Guide
- Guider
- Guider & listor
- Guld
- hack
- Halebop
- hållare
- Hälsa
- Hårdvara
- HBO
- HBO Nordic
- Health
- Health and Fitness
- Health and Fitness Apps
- Hej Siri
- Helvetica Neue
- Hemelektronik
- Hemknapp
- Hemlarm
- Hermes
- Hitta min iphone
- Hjärta
- högtalare
- HomeKit
- HomePod
- Homepod Mini
- hörlurar
- htc
- Hue
- Humor
- i
- I Am A Witness
- IBM
- iBolt
- iBomber
- iBook
- icar
- iCloud
- iCloud Drive
- iCloud Voicemail
- iCloud.com
- iDevices
- IDG Play
- idownloadblog
- iFixit
- ikea
- iKörkort
- iLife
- Illusion Labs
- iMac
- IMAP
- iMessage
- iMessages
- iMore Show
- Incipio
- InFuse
- Inspelning
- Instagram-flöde
- Instrument
- Intel
- Internet/Webbtjänster
- iOS
- iOS 10
- iOS 12
- iOS 17
- iOS 18
- iOS 5
- iOS 7
- iOS 8
- iOS 8 beta
- iOS 8.1.3
- iOS 8.2
- iOS 8.3
- iOS 8.4
- iOS 8.4.1
- iOS 9
- iOS 9 beta 4
- iOS 9.1
- iOS 9.1 beta 2
- iOS 9.2
- iOS 9.2.1
- iOS 9.3
- IOS Games
- ios uppdatering
- iOS, iPad, MacOS
- iOS, iPhone
- ios9
- iPad
- iPad Accessories
- iPad Air
- iPad Air 2
- iPad Air 3
- iPad Air 5
- iPad Apps
- iPad Mini
- iPad mini 4
- iPad Mini 6
- iPad mini retina
- iPad Pro
- iPad, iPhone, Mac
- iPad, iPhone, Mobile Apps
- iPad, iPhone, Streaming Media
- iPados
- iphone
- iPhone 12
- iPhone 14
- iPhone 14 Pro
- iPhone 15
- iPhone 16
- iPhone 17
- iPhone 5
- iPhone 5S
- iPhone 5se
- iPhone 6
- iphone 6 plus
- iPhone 6c
- iPhone 6s
- iPhone 6S plus
- iPhone 7
- iPhone 7 display
- iPhone 7 Plus
- iPhone 7s
- iPhone Accessories
- iPhone Apps
- iPhone Cases
- iPhone SE
- iphone x
- iPhone XS
- iPhone XS Max
- iPhone, Mobile Apps
- iPhone7
- iPhoneGuiden
- iPhoneguiden.se
- iPhones
- iPod
- iPod Nano
- iPod shuffle
- ipod touch
- iSight
- iTunes
- iWatch
- iWork
- iWork för iCloud beta
- Jailbreak
- James Corden
- Jämförande test
- Jämförelse
- Jet Black
- Jet White
- Jönssonligan
- Jony Ive
- Juice Pack
- Juridik
- Just mobile
- kalender
- kalkylator
- Kamera
- Kameratest
- Karriär/Utbildning
- Kartor
- Kevin Hart
- keynote
- Keynote 2016
- KGI
- KGI Security
- Kina
- Klassiskt läderspänne
- Kod
- Kollage
- koncept
- konceptbilder
- köpguide
- krasch
- Krascha iPhone
- Krönika
- Kvartalsrapport
- Laddhållare
- laddningsdocka
- Laddunderlägg
- läderloop
- lagar
- Lagring
- Lajka
- Länder
- lansering
- laserfokus
- Layout
- leather loop
- LG
- Liam
- Lifeproof
- Lightnigport
- lightning
- Linux
- LinX
- live
- Live GIF
- Live Photos
- Live-event
- Livsstil
- Ljud & Bild
- Logitech
- LOL
- Lösenkod
- Lösenkodlås
- Lovande spel
- LTE
- Luxe Edition
- M3
- M3TV
- Mac
- Mac App Store
- Mac Apps
- Mac Mini
- Mac OS
- Mac OS X
- Mac OS X (generellt)
- Mac OS X Snow Leopard
- Mac Pro
- Mac, MacOS
- Mac, Online Services
- Mac, Security Software and Services
- Macbook
- Macbook Air
- Macbook Pro
- MacBook, MacOS
- Macforum
- Macintosh
- macOS
- MacOS, Security Software and Services
- Macs
- MacWorld
- Made for Apple Watch
- magi
- Magic
- MagSafe
- Martin Hajek
- matematik
- Meddelanden
- Media Markt
- Medieproduktion
- Mediocre
- Messaging Apps
- Messenger
- MetaWatch
- Mfi
- Michael Fassbender
- microsoft
- Mikrofon
- Minecraft
- Ming-Chi Kuo
- miniräknare
- minne
- Mixer
- Mixning
- Mjukvara
- mobbning
- Mobile Apps
- Mobile Content
- Mobilt
- Mobilt/Handdator/Laptop
- Mobiltelefon
- Mockup
- Mophie
- mors dag
- moto 360
- Motor
- MTV VMA
- multitasking
- Music
- Music Apps
- Music, Movies and TV
- Musik
- Musikmemon
- MW Expo 2008
- native union
- Nätverk
- Navigation Apps
- nedgradera
- Netatmo Welcome
- Netflix
- Netgear Arlo
- News
- Niantic
- Nike
- Nikkei
- Nintendo
- Nintendo Switch
- Nöje
- Norge
- Notis
- Notiscenter
- nya färger
- Nyfödd
- Nyheter
- Officeprogram
- Okategoriserade
- OLED
- omdöme
- Omsättning
- OS X
- OS X El Capitan
- OS X Mavericks
- OS X Yosemite
- Outlook
- Övrig mjukvara
- Övrigt
- PanGu
- papper
- patent
- PC
- pebble
- Pebble Smartwatch
- Pebble Steel
- Pebble Time
- Pebble Time Steel
- Persondatorer
- Petter Hegevall
- PewDiePie
- Philips
- Philips Hue
- Phones
- Photoshop
- Planet of the apps
- Plex
- Pluggar
- Plus
- Plusbox
- Podcast
- Podcast Apps
- Pokemon
- Pokemon Go
- Policy
- Porträttläge
- PP
- Pris
- priser
- problem
- Problems
- Productivity Apps
- Program
- Prylar & tillbehör
- Publik
- publik beta
- QuickTime
- räkenskapsår
- räkna
- ram
- RAM-minne
- Rapport/Undersökning/Trend
- Rea
- Reading Apps
- recension
- Red
- reklaamfilm
- reklam
- reklamfilm
- reklamfilmer
- rekord
- Rendering
- reparation
- Reportage
- Reptest
- ResearchKit
- Retro
- Review
- Ring
- Ringa
- Rocket Cars
- Rosa
- Rumors
- Rumours
- RunKeeper
- rykte
- Rykten
- Safir
- Säkerhet
- Säkerhetsbrist
- Samhälle/Politik
- samsung
- Samtal
- San Francisco
- SAP
- security
- Series 2
- Servrar
- Shigeru Miyamoto
- Sia
- Simulation Games
- Siri
- SJ Min resa
- skal
- Skal iPhone 6
- skal iPhone 6s
- skärm
- SKärmdump
- Skärmglas
- Skribent
- skribenter medarbetare
- Skriva ut
- skruvmejsel
- skydd
- Skyddsfilm
- Skype
- slice intelligence
- Smart
- smart hem
- Smart Home
- Smart Keyboard
- Smart klocka
- Smart Lights
- smartphone
- Smartwatch
- SMS
- Snabbt
- Snapchat
- Social Apps
- Software
- Solo2
- sommar
- Sonos
- Sony
- soundtouch
- Space Marshals
- spår
- Speakers
- Special Event
- Spel
- Spelkonsol
- Spellistor
- Split Screen
- Split View
- Sport
- Sportband
- Sports Apps
- spotify
- Spring forward
- Statistik
- Steve Jobs
- Stickers
- Stockholm
- Stor iPhone
- Storlek
- Story Mode
- Strategy Games
- streama
- Streaming
- Streaming Devices
- Streaming Media
- stresstest
- Ström
- Studentrabatt
- stylus
- Super Mario Run
- support
- Surf
- Surfplatta
- svenska
- sverige
- Sverigelansering
- Switch
- Systemstatus
- Systemutveckling
- tåg
- Taig
- Tangentbord
- Taptic Engine
- Tårta
- tät
- Tävling
- Taylor Swift
- Teknik
- tele 2
- Telefoner
- Telekom
- Telia
- Test
- Tid
- TikTok
- Tile
- tillbehör
- Tim Cook
- TIME
- TimeStand
- Tiny Umbrella
- Tips
- Toppnyhet IDG.se
- Touch ID
- TouchID
- tower defence
- trådlös laddning
- Trådlösa hörlurar
- trådlöst
- trailer
- Travel Apps
- Tre
- TrendForce
- TripAdvisor
- Trolleri
- trump
- TSMC
- Tum
- tv
- TV Apps
- tvätta
- tvOS
- tvOS 9.2
- tvOS beta 2
- Tweak
- Typsnitt
- Ubytesprogram
- UE MegaBoom
- Unboxing
- Underhållning/Spel
- unidays
- United Daily News
- Unix
- Updates
- Uppdatera
- uppdatering
- Upplösning
- upptäckt
- USA
- Ut på Twitter
- utbyte
- utbytesprogram
- Utilities Apps
- Utlottning
- utrymme
- utvecklare
- varumärke
- Vatten
- Vattentålig
- vattentät
- vävt nylon
- Verktyg
- Viaplay
- Vibrator
- video
- Videoartiklar och webb-tv (M3/TW/CS)
- Villkor
- viloknapp
- Virtual Reality
- Virus
- visa
- Vision Pro
- VLC
- Volvo on call
- W1
- Waitrose
- Watch OS
- WatchOS
- WatchOS 2
- watchOS 2.0.1
- watchOS 2.2
- Webbtv (AppTV)
- wi-fi
- Wifi-samtal
- Windows
- Windows 8
- WWDC
- WWDC2015
- yalu
- Youtube
- Zlatan